Granárium – ahol örömteli a pihenés

Magunkról

Családi vállalkozásunk, az LSF Kft., elődeinktől örökölt hagyományokra építve fejleszti magát. Megnevezésünk mozaikszó, mely keresztneveink kezdőbetűiből adódik; Lóránt, Szilvia és Filip.

Tulajdonunkat képezi egy farm, ahol szabadtartásban tartjuk állatainkat; juhokat, kecskéket és disznókat. Gazdaságunkban szőlőültetvényt gondozunk. Mindemellett, az egykor Eszterházy család birtokában álló magtárépületben, szálláshelyet működtetünk. Ez a GRANÁRIUM, ahol a múlt tisztelete, igényessége, részletgazdagsága egyesül a mai kor adta lehetőségekkel. Kiváló adottságai révén pazar kilátást biztosít az előttünk elterülő Szlovák Karszt színpompás vidékére.

Hol kezdődik történetünk?  Lóránt, a család feje,  foglalkozását tekintve mészáros, ahogyan egykor nagyapja is volt. Szilvia idegenforgalmi szakon végzett. Fiunk, Filip jelenleg angol szakos kereskedelmi iskolában tanul. Ő törödik a szőlővel , borokkal és a pincével, mint ahogyan azt valamikor a nagyapja is tette.  2003-ban kezdtünk el szálláshellyel foglalkozni VILLA SISI név alatt, amely három szobával, szálláshelyként müködött.

A magtár története

A szomszédos területen, bokrokkal benőve állt a 17. században épült, történelmi értékü magtár. Tulajdonosa megkeresett minket és felkínálta számunkra a romos épületet. A kért ár nagyon magas volt, nem engedhettünk meg magunkanak ekkora kiadást. Közben telt az idő , évek mentek el. Több vállalkozó is igényt tartott a romos épületre, ám a tulajdonos ragaszkodott hozzánk. Évekig tartotta ajánlatát, próbált rábeszélni minket, alakítsuk szálláshellyé a magtár épületét. 2007-et írtunk amikor is sikerült megtörnie minket. Az összes tartalékunkat felhasználva, megvásároltuk az évtizedek óta elhanyagolt épületet. 2009 és 2011 közöt folytak az átalakítások és építkezési munkálatok. Mindeközben az épületet Szlovákia Kulturális Minisztériuma, „Uradalmi magtár és pince“ név alatt, felvette a nemzeti kulturális műemlékek jegyzékébe. Mindezt kutatásaink előzték meg, minek során eljutottunk Ausztriába, Fraknó várába /Forchtenstein/, ahol az Eszterházy uradalmi gazdasági levéltárban találtunk feljegyzésket az épület múltjáról. Ekkor tudtuk meg, hogy az épület eredeti funkcióját tekintve a tized beszolgáltatásának helyszíne volt. A GRANARIUM szó latin eredetű,  jelentése magtár.

Napjainkban az épület, alapos átalakításnak és felújításoknak köszönhetően,  a turisztikai elvárásoknak megfelelő komfortot biztosít, megőrizve a Génius locit, a hely szellemét, eredtiséget. Vasrácsos ablakokkal, sok fával és az eredeti tölgyfagerendákkal, melyből a vidéki romantika árad. A magtár épülete alatt eredetileg pince húzódott, ezt borospincévé alakítottunk. A hely meghitt hangulatot biztosít borkóstolók, borvacsorák, lakodalmak, kisebb és nagyobb baráti, családi és céges rendezvények lebonyolításához.

Bárki lehet törzsvendég és szomeliér egyben

Az 50 férőhelyes borospincében egy kisebb bortörténeti kiállítás, és természetesen boraink is helyet kapnak. Számos visszatérő vendégünk van, akiket helyi borkülönlegességeink vonzanak ide. Saját készítésű boraink jellegzetes ízét a  Szlovák Karszt mészköves talaja adja, ezért is nevezzük őket hegyi boroknak. Az ásványi anyagoknak köszönhetően pikánsabbak, erőteljesebbek, mindemellett mégis  kellemesek.  Boraink családi és helyi hagyományoknak megfelelően készülnek úgy ahogy azt Lóránt elsajátíttoa az édesapjától , Filip pedig Lórántól. A borászkodásban segítőkezet nyújt Lóránt bácsikája és unokatestvére valamint Szilvia öccse. Ez a család férfi tagjainak  közös hobbija, de meg kell hogy mondjuk nagyon jól megy ez nekik. Boraink minőségét vendégeink elégedett mosolya bizonyítja.

A gasztronómia manapság elválaszthatalan része a minőségi turisztikai szolgáltatásoknak. Éttermünk kínálatából sem hiányozhatnak a hagyományos helyi ételek, ízek. Korszerű, mindennel felszerelt konyhával rendelkezünk, ám legszívesebben a szabad ég alatt kemencékben, katlanokban készítjük ételeinket. Füszerként szeretetet, jó kedvet és sok nevetést használunk. Receptjeinket helyi gazdasszonyoktól gyűjtöttük össze, melyeket tanácsaik alapján készítünk. Legfőbb célunk, hogy vendégeink a lehető legjobban érezzék magukat és elégedetten távozzanak.

A GRANÁRIUM az elmúlt években egyre fejlődött. A helyszín a Szlovák Toszkánát idéző vidéki romantikát kínálja az ideérkezők számára.

Kik a vendégeink?

Turisták

Szálláshelyünk megfelelő lehet az Ön számára, amennyiben érdeklődik a barlangok, hegyek, völgyek, karszti túrák, elhagyott várak, kastélyok, és múzeumok iránt. Mindenképpen látogasson el a Szlovák Karsztra, a GRANÁRIUMban jó helyen lesz.

Rendezvényeink

Családi rendezvények

Amennyiben emlékezetes módon szeretné megünnepelni születésnapját, vagy más családi eseményt, keressen minket. Kérése alapján megszervezzük Önnek egy tökéletes rendezvény keretében. Vendégeinknek kemencében készült ételeket és borainkat kínáljuk. A GRANÁRIUM mindenképp jó választás.

Lakodalmak

A Granárium igényes kialakítása és tágas terei miatt kimondottan alkalmas esküvők, illetve lakodalmak megtartására akár 70 főre is. Konyhánk a klasszikus lakodalmi ételeken túl, egyedi igényeket is ki tud elégíteni előzetes egyeztetés alapján. Amennyiben vidéki romantikus lakodalomról álmodott, ezt a napot az Ön legszebb napjává  varázsoljuk. Keresse a GRANÁRIUMOT.

Céges rendezvények

Ha teambuildinget – csapatépítő programot terveznek a  GRANÁRIUM jó döntés.  Ülések, 50 személyes konferenciáknak keress helyszínt? A  GRANÁRIUM  ideális választás.

Erdei iskolák, határtalanul program

Erdei iskolát keres? Tudta, hogy a Granáriumban Kraszko csigácska mesekirályságának irodája található? Hogy tündéreket és almalé lovagokat avatunk? Hallott arról, hogy nálunk található a legnagyobb csigaház, amelybe be lehet menni? Mindemellett játszótér és kézműves foglalkozások is várják az idelátogató iskolás és óvodás csoportokat. Foglalkozásaink kiegészítik az iskolai tananyagot. Egyszer látni mindig jobb mint százszor meghallagtani valamit ....

Személyre szabott igények

Vendégeinknek különböző igényekkel, elképzelésekkel érkeznek. Ha Önnek is egyedi, különleges kérései, ötletei vannak ne féljen minket megkeresni. Egyénre szabott ajánlatot készítünk mindenki részére.

Szívélyes üdvözletünk küldjük a Szlovák Karsztról:

Lóránt, Szilvia és Filip

LSF Kft. 

Töltse le az ingyenesen elérhető helyi navigációs rendszert indulás előtt a mobil telefonjába, így biztosan megtalál minket és a közelben levő nevezetességeket.  www.almacentrum.eu/mobilny-sprievodca/

 

hu-Novinky

A BOOKING.COM díja

A 2017-es évben a BOOKING.COM portálon érkező vendégeink elismerő szavai alapján 9,2 pontot kaptunk 10-böl. Köszönjük minden kedves vendég elismerö hozzászólását és pontozását.

Teljes cikk